24297492_1716790488365591_1764704245091363835_o

KLM marathon curacao

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: off season is niet mijn favoriete moment van het seizoen. Tuurlijk; even de de gedachten een andere kant op kan goed zijn, maar om abrupt ineens een periode (bijna) helemaal niks doen vind ik maar bleh.
Dit jaar kwam er echter een echte prachtige kans op mijn pad voor een perfecte off season: “of ik zin had om deel te nemen aan de KLM marathon op Curacao?” Ja natuurlijk!! Een marathon doen leek mij altijd al een geweldige ervaring en 3 weken na mij laatste World Cup in Japan maakte dat de marathon mooi in off season zat en dan ook nog op Curacao, DO I NEED TO SAY MORE !?!
Met een “voorbereiding” van 3 weken begon het idee om deze race als een leuke lange duurloop te doen op een prachtig eiland. Maar naar mate de race dichter bij kwam wilde ik toch ‘ns kijken wat er mogelijk was. Dus het plan was om weg te gaan op een tijd van 2:48, theoretisch haalbaar. Echter de hitte en zeer hoge luchtvochtigheid samen met het feit dat ik nog nooit langer als 30 km had gerend maakte het interessant…
4:00 am was het tijd voor de start in een nog donker Curaçao. In het begin ging het volgens plan, maar werd het wel heter en heter… Na 10 km was ik echt aan het oververhitten en stond ik geparkeerd. Door extra te koelen en te vertragen geprobeerd dit onder controle te krijgen. Dat deed niet veel en zo was het nog een hele lange 32 kilometer hierna. Telkens heb ik het tempo moeten bijstellen om zo toch te kunnen finishen, want daarvoor was ik hier natuurlijk! En dat lukte in een tijd van 3:17:55 als 4e overall.
Tuurlijk had ik liever een snellere tijd gehad, maar de Curaçao marathon is er ook eentje van de buiten categorie. Voor een eerste marathon had ik daarbij nog teveel beginnersfoutjes en daarom heb ik nu wel vrede met de tijd.
De hitte, het parcours en de totale ambiance maken het een race die ik niet snel zal vergeten en ben ook daarom gigantisch dankbaar dat ik dit heb mogen doen! Een prachtig evenement, en voor mij een perfecte manier om het off season af te sluiten! Bedankt KLM Nederland voor deze super week!!
Nu weer back to reality, tijd voor de opbouw naar 2018!
#offseasonbelike #klmcuracaomarathon